Introducere...


"Totul e o artă în viața asta, orice mânuiești iese mai bine dacă ai idei, ești creativ și îți păstrezi sufletul mereu tânăr.
Întotdeauna necunoscutul va atrage curioși dar ca să fii un om frumos și apreciat nu trebuie să te dezbraci!"

duminică, 20 noiembrie 2011

"Nu suntem datori in viata asta decat cu o moarte!"

Saptamana trecuta, o persoana importanta si apropiata lui Stepan (un coleg de la servici), i-a spus un life quote dupa cum zice americanul sau o invatatura cum ar zice romanul...
Suna asa: "Nu suntem datori in viata asta decat cu o moarte!".
El era curios cum interpreteaza prietenii sai treaba asta, ce parere au, ce le inspira... dar n-a primit prea multe raspunsuri si am intrat atunci eu pe fir sa raspund intrebarii: Dupa parerea ta, te sperie sau iti da curaj?
Pornind de la acest citat cules din alta parte si postat pe o pagina de internet ca stare de moment, eu si Stepan am inceput sa filosofam putin si scurt pe aceasta tema =>
Noella:
Nu trebuie sa fie un lucru de speriat deoarece toti ajungem acolo intr-un final indiferent de avere sau saracie, bunatate sau rautate ori alte sute de criterii dupa care suntem clasati intr-o viata (moartea trebuind sa reprezinte incheierea "activitatii" atunci cand Cel de Sus o considera incheiata nu moartea printr-un gest de sinucidere...)
Nu trebuie sa insemne o retragere din lupta de supravietuire doar pentru ca suna prea dur ci trebuie sa inspire curaj, sa ne faca sa mergem inainte incercand sa facem tot ceea ce avem de facut intr-o viata, cat mai corect, cat mai complex, dupa bunul plac, fara prea multe regrete, cu cat mai multe momente imbucuratoare... asta pana cand ajungem in acel punct cand in viata dam de STOP... si ce urmeaza dupa, ramane de vazut :)
Stepan:
Chiar ti-ai argumentat bine punctul de vedere! Merci! Totusi daca ar fi sa completez putin ideea ta ar fi, faptul ca omul se teme nu neaparat de moartea in sine ci de chinul care ar duce la ea. Ufff...
Noella:
Iti dau dreptate! Din citat pare un drum scurt insa trait, drumul poate fi destul de lung si plin de greutati (viata poate fi si frumoasa ca incercam noi sa o facem sa para asa insa de multe ori e doar o masca care ascunde neplaceri, chinuri si dureri...). In spatele multor lucruri fie ele fumoase sau nu, se mai ascunde mereu cate ceva... :)
Stepan:
Se ascunde o invatatura :). "Ai reusit, continua, ai esuat, continua!"
Noella:
Da! :) E important sa nu te lasi niciodata pagubas cu una' cu doua'!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu