Introducere...


"Totul e o artă în viața asta, orice mânuiești iese mai bine dacă ai idei, ești creativ și îți păstrezi sufletul mereu tânăr.
Întotdeauna necunoscutul va atrage curioși dar ca să fii un om frumos și apreciat nu trebuie să te dezbraci!"

luni, 4 octombrie 2010

El este in umbra pasilor tai…




Ø Dumnezeu te cunoaste si te citeste ca pe oricare fiinta, stie cand esti fericit si chipul tau zambeste si stie cand esti trist si ochii tai plang. El nu poate decat sa trimita sau sa puna in calea ta ce are in gradina Sa potrivit pentru tine, iar tu ca om esti liber sa alegi, El nu poate si nu are voie sa-ti sopteasca la ureche la cine, la ce si cand sa te opresti!

Ø Dumnezeu ti-a pregatit de-a lungul vietii o serie de teste si de incercari, pentru a primi ceea ce meriti, tu doar trebuie sa-ti dai seama singur cand te afli in punctul culminant al vietii tale si cand trebuie sa faci alegerea corecta. Vei primi doar semne, iar tu va trebui sa sti cum sa le interpretezi si sa vrei sa lupti pana la capat cu toti si sa castigi lupta cea mai grea cu tine. El iti ofera, iti face, iti pregateste, dar niciodata nu-ti va bate la usa sa-ti dea personal ce e al tau!

Ø Dumnezeu nu te poate opri de la a face o greseala si nici nu te poate intoarce din drumul pe care ai pornit. El stie doar ca esti om si ca iti vei da singur seama de greselile tale, de aceea iti mai da o sansa sa ti le repari, dar niciodata nu-ti va arata si unde ai gresit!

Ø Dumnezeu te-a trimis in lume si chiar daca ai parinti, ei te ajuta sa mergi inainte dar de crescut cresti singur, alegand in ce parte s-o iei. El iti deschide orizonturi si iti arata viata din toate perspectivele pas cu pas, te lasa sa circuli cu trenul vietii si sa-ti alegi destinatii dar nu-ti va cumpara si bilet!

Ø Dumnezeu iti da un rol in viata, iti da bucurii si suferinte, iti deschide usi si iti inchide porti, te lasa sa-ti descoperi talente ca sa le practici si sa ai ocupatie in timp, te incurajeaza sa-ti faci relatii si sa te descoperi pe tine insuti. El stie cand ai ajuns la momentul de-a obtine ceva ce ti se potriveste dar vede ca tu nu esti hotarat de prima data si esti oarecum confuz. Ca sa iti poti da seama ca e ceea ce cauti ti-l mai scoate in cale de inca doua ori, dupa care daca nici atunci nu ai luat o decizie, te va lasa sa te descurci singur!

Ø Dumnezeu i-a dat minte si imaginatie omului ca sa dezvolte lumea, sa creeze, sa inventeze, sa transforme si sa modernizeze. Ca viata sa nu fie perfecta si primita de-a gata devenind astfel plictisitoare, i-a dat omului nevoi, ca in viata sa aibe actiune, sa se lupte pentru hrana, imbracaminte, locuinta, locuri de munca si persoane noi. Nu s-ar mai fi numit viata, daca omul ar fi trebuit doar sa vrea sa doarma, sa manance, sa se intretina, fara pic de osteneala, sa fi avut totul pe tava si doar sa se serveasca, ar fi fost mult mai monoton decat e acum si foarte sec. Lucrul la care Dumnezeu nu s-a asteptat, e ca oamenii sa o i-a razna sa strice tot ce a creat, sa devina atat de lacomi, pentru un prag mai inalt sa ajunga sa isi dea in cap, sa uite fiecare de unde au plecat, sa transforme o viata normala in ceva de neimaginat!

Ø Dumnezeu a creat viata, a inventat timpul si i-a pus fiecarei fiinte un “carnetel” si-un ceas. Fiecare isi stie calea si traieste cum vrea el, savarseste fapte brave si/sau demne de-un misel, are dreptul sa aleaga si sa aibe-un tel, dar orice miscare buna/rea e trecuta-n “carnetel”, astfel cand se termina “concursul” fiecare raspunde singur pentru el. Linia de pornire in “concurs” este momentul cand ne nastem, concurenta apare pe parcurs in timp ce crestem, insa linia de final nu si-o stie nimeni. Nu incerca sa fi viteaz, sa alergi fara oprire-n “statii”, sa crezi ca poti sa le-ocolesti si din toti sa ajungi primul, ca stii bine ca asta nu se poate, viata nu e-un joc, trebuie sa iti indeplinesti misiunea, sa-ti atingi fiecare scop si cand doar El stie ca ti s-a oprit ceasul iti va pune Stop!

Ø Dumnezeu e martorul tau si are dovada faptelor tale, el stie si vede tot ceea ce faci, indiferent unde te-ai ascunde. Nu trebuie sa-ti faci griji, nu uita niciodata de tine dar nu esti singurul om de care trebuie sa se ocupe si bineinteles trebuie sa ceri cand ai nevoie si atunci El te ajuta. Nu astepta laude si premii palpabile pentru o fapta buna, nici certuri si batai pentru o fapta rea, El nu trimite curierul cu cadouri si nici mascatii sa te dojeneasca, El lucreaza cu rasplata si pedeapsa si fi sigur ca vei sti cand le vei primi!








~ Dumnezeu are o biblioteca imensa aranjata pe categorii, fiecare carte e viata unui om, un roman cu mai multe sau mai putine pagini in functie de cate zile are de trait. Fiecare e asezat pe raft dupa nume si dupa rolul stabilit, poate fi romantic, dramatic, comic sau altfel definit. El are si o arhiva unde pastreaza cartile mai vechi, impartite dupa fapte, istorie, intamplari sau un alt tapet. Cele mai deosebite carti au un raft ales, puse in lumina si ferite de-un praf des, cele ce-s considerate cu prea multe greseli li se da o noua tema si un alt scop de trait toate scoase odata dintr-un simplu plic. ~

2 comentarii:

  1. „Dumnezeu iti da dar nu iti pune in traista” se zice in popor si cam asa este...
    esti liber sa faci ce vrei si asa cum iti asterni asa dormi....nah ca vb in proverbe
    mi-a placut postarea asta a ta
    curaj.... Dumnezeu te iubeste! tocmai de aceea te incearca si pe cei alesi ii incearca mai crunt
    numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. sa stii ca partea asta mi-a scapat si nu m-am gandit dar asa este cum graiesti tu "Dumnezeu te iubeste! de aceea te incearca si pe cei alesi ii incearca mai crunt"... ma cam incearca destul de crunt sa sti, intotdeauna am avut de trecut teste si o sa mai am... trebuie sa lupti daca vrei sa ai ceva, nimic nu mai primesti in ziua de azi de-a gata.
    sa auzim de bine :)

    RăspundețiȘtergere